Özellikle yüksek tonajlı araçlarda kullanımı tercih edilen yakıt koruma sistemleri uluslararası kara taşımacılığı yapan tır veya kamyonlar için şoför ve şirketlerin kullanımında büyük tasarruf sağladığı gibi yakıt hırsızlığının da önüne geçen farklı sistemleri ile de tercih edilmektedir.
Yakıt Depo Kapağı Güvelik Kilidi Nedir?
Sertleştirilmiş alüminyum malzemeden oluşan, özel süzgeci sayesinde mazot deposuna istem dışı hortum sokulması ve yakıt deposunda bulunan yakıtınızın çalınmaması için yüzde yüz koruma sağlayan bir üründür. Herhangi bir ekipmana gereksinim duymadan yakıt deposunun kapağına kolay ve basit bir şekilde montaj edilebilen bir üründür. Kompakt bir tasarıma sahip olan bu ürün depo kapaklarında dahili şifre sistemleri ile yakıtların tüm güvenliğini sağlamaktadır. Şoförlere depo kapağı açıldığında korna veya araç dörtlü ikaz ışıkları ile haber verebilme sistemine sahip en son teknoloji ekipmanları ile üretilmiş ürünlerdir.
Hangi Araçlar İle Daha Uyumludur?
Yazının başında da belirttiğim gibi yüksek tonajlı araçlar tarafından kullanılan sistemlerdir. Binek araçlar için böyle bir hizmet maalesef verilmemektedir. Yakıt koruma sistemleri Daf, Ford, Mercedes, Volvo, Man, Iveco, Renault, Hidromek, Hitachi, Komatsu, CAT, JCB gibi araçlara uygun bir üründür.
Yakıt koruma sistemleri yüksek tonajlı araçların şoförlüğünü yapanların yükleri teslim etmenin ve yakıt güvenliğini düşünmelerinin önüne geçmek için son teknoloji ürünlerdir.
Yakıt koruma sistemleri siz araç içinde olmasanız dahi uydu takip sistemi ile dışarıdan gelebilecek müdahalelerden haberdar olmak ve hırsızlığın önüne geçebilmek için telefondan haber yollanabilmektedir.
Bunların dışında firma sahipleri araç iş dışı kullanılıyor ise sürücüyü uyarabilmektedir. Bu sistemleri kullanan firmalar hem araçlarını denetleyebilmekte hem de işlerini rahatlıkla kontrol altında tutabilmektedir.
Ürünler genel olarak depo blok aparatı, şifreli alt taba, şamandıra grubu ve yakıt filtre mühürleme grubundan oluşmaktadır. Bu sistemler sayesinde montaj sonrasında yakıt kullanım miktarında düşüş aracın gerçek yaktığı değer belirlenmektedir. Böylelikle firmalar yakıt hırsızlığının önüne geçip ciddi miktarlarda tasarruf etme imkânını yakalıyorlar. Yakıt koruma sistemlerinin montaj süresi ve bakımı oldukça kısa sürede kolaylıkla yapılmaktadır.